Sposób przygotowania

1 kg ziemniaków
2 cebule
4 ogórki kiszone
1 solony śledź
10 dag wędzonego boczku
Sól, cukier, pieprz

Ziemniaki ugotować w łupinach, gdy będą już miękkie- obrać i pokroić w kostkę. śledzie oczyścić ze skóry i ości- pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, ogórki także w kostkę pokroić, dodać do ziemniaków śledzi wymieszać- doprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni. Stopiony boczek lekko przestudzony razem ze skwarkami dodać do sałatki- wszystko dobrze wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takiej nie robiłam,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !