Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z topionym boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z topionym boczkiem

1 kg ziemniaków
2 cebule
4 ogórki kiszone
1 solony śledź
10 dag wędzonego boczku
Sól, cukier, pieprz

Ziemniaki ugotować w łupinach, gdy będą już miękkie- obrać i pokroić w kostkę. śledzie oczyścić ze skóry i ości- pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, ogórki także w kostkę pokroić, dodać do ziemniaków śledzi wymieszać- doprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni. Stopiony boczek lekko przestudzony razem ze skwarkami dodać do sałatki- wszystko dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 01.10.2011 09:47
super
BozenA 01.10.2011 09:47
super
matii6 13.05.2011 21:40
takiej nie robiłam,,
alaaa 14.02.2011 17:22
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak