Sposób przygotowania

Masa jabłkowa:
jabłka ucieramy na tarełku o grubych oczkach, prażymy na ogniu, gdy są już miekkie, to sciągamy z ognia i dodajemy sypkie galaretki. Mieszamy do czasu az sie całkiem rozpusci, rozkładamy mase na biszkoptach.

Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe (bez cukru)
0,5 litra mleka
kostka masła
6 łyżek cukru pudru

budynie gotujemy na mleku. miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie miskujemy z zimnym budyniem na puszysty krem. układamy na przestygnietej i twardej już masie jabłkowej. Można polac polewą albo posypac wiórkami czekoladowymi

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale smacznie wygląda,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Świetnie smakuje z pewnością. Muszę zrobić:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    zdjęcie smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Jabłeczniki to to co lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    o jaki ładny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    bardzo dobry, polecam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm uwielbiam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !