Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja z sardynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: jaja z sardynkami

6 jaj ugotowanych na twardo
1 mała puszka sardynek
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
½ łyżeczki soku z cytryny
Sól, pieprz do smaku

Obrane jaja przepołowić, wybrać żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone sardynki, majonez, cebulę i sok z cytryny oraz sól i pieprz, a następnie utrzeć na jedną masę. W razie potrzeby dodać jedną łyżeczkę majonezu. Napełniać masą połówki jaj, przybrać zieloną pietruszką, lub cienkimi plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 30.07.2011 11:21
ciekawe
matii6 13.05.2011 21:40
wykwintne danie
Karolcia12 25.04.2011 14:27
ciekawy smak
alaaa 14.02.2011 17:21
interesujące
grazia1 12.02.2011 16:19
lubie takie połaczenia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak