Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z baraniny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z baraniny

60 dkg baraniny
50 dkg ziemniaków
50 dkg fasoli w strączkach
1 cebula
Sól
Papryka czerwona
Liść laurowy (kilka)
1 łyżka oleju
0,2 litra śmietany

Na gorący olej położyć startą cebulę- dusić. Wsypać 1 łyżkę papryki. Położyć pokrojone w kostkę mięso, gotować na wolnym ogniu. W rosole gotujemy osobno fasolę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po ugotowaniu zalać tym baraninę. Dodać kilka listków laurowych. Gotować do miękkości pod koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak