Sposób przygotowania

1,2 kg schabu
30 dkg cebuli
20 dkg wędzonego boczku
30 dkg wędzonej kiełbasy
3 pomidory
Sól
Ostra i słodka papryka
Tłuszcz

Ze schabu wykroić 12 kotletów, lekko je rozbić, posolić i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć, doprawić papryką, dodać mięso i obrane pokrojone w ćwiartki pomidory. Dusić pod przykryciem, gdy mięso będzie prawie gotowe, wrzucamy do rondla pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, mieszać i dusić razem do miękkości. Podawać z kluskami kładzionymi lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    muszę wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !