Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe po debreczyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe po debreczyńsku

1,2 kg schabu
30 dkg cebuli
20 dkg wędzonego boczku
30 dkg wędzonej kiełbasy
3 pomidory
Sól
Ostra i słodka papryka
Tłuszcz

Ze schabu wykroić 12 kotletów, lekko je rozbić, posolić i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć, doprawić papryką, dodać mięso i obrane pokrojone w ćwiartki pomidory. Dusić pod przykryciem, gdy mięso będzie prawie gotowe, wrzucamy do rondla pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, mieszać i dusić razem do miękkości. Podawać z kluskami kładzionymi lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 24.05.2011 17:16
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak