Sposób przygotowania

2 jabłka
2 kwaszone ogórki
4 jaja na twardo
1 szklanka majonezu
1 łyżeczka posiekanego koperku
Sól, pieprz,
Listki sałaty

Kawałki wędzonego węgorza, pstrąga lub śledzia z oleju
Ogórki pokroić w małą kostkę, dokładnie osączyć. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w małą kostkę, wymieszać z ogórkami, dodać grubo pokrojone jaja oraz majonez i koperek. Przyprawić solą i pieprzem., wymieszać. Salaterkę wyłożyć listkami sałaty, sałatkę ułożyć po środku naczynia, dookoła poukładać kawałki ryby.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ciekawe polaczenie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !