Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 20 gr
cebula 100 gr
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomirorowy 1-2 łyżki
przyprawa gyros do smaku
wieprzowina 700 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić na kawałeczki,
Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Przełożyć do rondla, dodać obraną, pokrajaną w krążki cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, liść laurowy,
paprykę i czosnek zagotować. na koniec dodać koncentrat

Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.03.2011 11:27
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak