Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga zapiekana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pangi 1 kg
masło 3 łyżki
śmietana 1 szkl
ser żółty 3 łyżki
mąka 1 łyżka
koperek posiekany 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panga zapiekana

Oczyszczone filety oprószyć solą i lekko podrumienić na maśle.Obsmażone ryby włożyć do żaroodpornego naczynia.Śmietanę wymieszać z utartym serem i mąką,posolić.Przygotowaną śmietaną zalać rybę,wlożyć do nagrzanego piekarnika,zapiec.Posypać koperkiem,podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.12.2013 00:03
pyszna rybka,muszę spróbować Twoim sposobem
Angelika10 08.05.2012 20:25
super
Iwona51
Iwona51 17.05.2011 07:09
super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak