Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowe knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowe knedle

1/2 kg ziemniaków
5 dkg soli
2 dkg słodkiej papryki
10 dkg cebuli
10 dkg mąki
5 dkg bułki tartej
½ pęczka natki pietruszki
5 g pieprzu
20 dkg wieprzowiny
1 pęczek kopru
Majeranek
1 jajko

ziemniaki zagotować i przepuścić przez praskę. Zmielić wieprzowinę. Ostudzone ziemniaki wymieszać z wieprzowiną, mąką i bułką tartą. Do smaku dodać sól, cebulę, natkę pietruszki, majeranek i jedno całe jajko. Zagniatamy i formujemy małe kuleczki. Następnie smażymy je na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak