Sposób przygotowania

6 rogali
30 dkg pieczarek
5 jaj
3 szklanki śmietany
½ pęczka natki pietruszki
1 cebula
3 dkg masła
Mleko
Sól
Pieprz

Rogale pokroić w talarki i namoczyć mleku. Grzyby drobno pokroić i natkę pietruszki posolić i popieprzyć, a następnie udusić w maśle. Jaja ugotować na twardo i pokroić w talarki. W wysmarowanym żaroodpornym naczyniu kłaść warstwami rogale, jaja i grzyby, każdą warstwę polewać śmietaną, posolić do smaku. Na koniec powinny być ułożone rogale wszystko zalać śmietaną i zapiec w piekarniku do zarumienienia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !