Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z rogalami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z rogalami

6 rogali
30 dkg pieczarek
5 jaj
3 szklanki śmietany
½ pęczka natki pietruszki
1 cebula
3 dkg masła
Mleko
Sól
Pieprz

Rogale pokroić w talarki i namoczyć mleku. Grzyby drobno pokroić i natkę pietruszki posolić i popieprzyć, a następnie udusić w maśle. Jaja ugotować na twardo i pokroić w talarki. W wysmarowanym żaroodpornym naczyniu kłaść warstwami rogale, jaja i grzyby, każdą warstwę polewać śmietaną, posolić do smaku. Na koniec powinny być ułożone rogale wszystko zalać śmietaną i zapiec w piekarniku do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 31.07.2011 20:59
ciekawe
BozenA 31.07.2011 20:59
ciekawe
jolaxa 17.05.2011 12:00
pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak