Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski i placki ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500gr na gulasz
cebula 1szt na gulasz
koncentrat pomidorowy 3 łyżki na gulasz
Kucharek przyprawa do potraw na gulasz
chili na gulasz
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 5-6szt na placki
cebla 1 szt na placki
mąka 4-5 łyżek na placki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka na placki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka na gulasz
papryka czerwona 1 na gulasz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski i placki ziemniaczane

Mięso pokroić w kostkę przysmażyć na rumiano
cebulę paprykę i pieczarki pokroić i podsmażać osobno ... dodać do mięsa
podlać ok 1,5 szkl wody i dusić do miękkości
dodać resztę przypraw do smaku i koncentrat pomidorowy.

Ziemniaki obrać i zetrzeć , cebule też zetrzeć razem z ziemniakami, przyprawić do smaku dodać mąkę i proszek do pieczenia i usmażyć placki..

Podawać placki z gulaszem, można zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.05.2012 12:48
wygląda olśniewająco zresztą smakuję chyba też tak
Goya 01.12.2011 09:56
pycha
Smakosz6 21.09.2011 09:33
Aż chce się jeść:)
Anna141
Anna141 07.07.2011 13:49
Wygląda apetycznie.
ZEWA 30.09.2010 18:05
ale smakowicie wygląda szkoda, że można tylko popatrzeć na ekranie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak