Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 0,5 kubka
woda 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
koperek 1 pęczek
mąka 2,5 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Koperek umyć, osączyć, drobniutko posiekać. Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Smażyć, mieszając, aż powstanie jasnozłota zasmażka. Do masła z mąką wlać wodę i ponownie mieszać. Dodać śmietanę i koperek. Przyprawić solą i pieprzem
chwilę gotować na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 04.12.2010 14:08
pycha
rosik93 02.10.2010 23:14
rewelacyjny taki sosik:)
wedith1 01.10.2010 16:12
Robię bardzo podobnie, tylko zalewam nie wodą ale bulionem np wołowym, sos nabiera wtedy smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak