Sposób przygotowania

Koperek umyć, osączyć, drobniutko posiekać. Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Smażyć, mieszając, aż powstanie jasnozłota zasmażka. Do masła z mąką wlać wodę i ponownie mieszać. Dodać śmietanę i koperek. Przyprawić solą i pieprzem
chwilę gotować na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Robię bardzo podobnie, tylko zalewam nie wodą ale bulionem np wołowym, sos nabiera wtedy smaku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    rewelacyjny taki sosik:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !