Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa budyniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: masa budyniowa

2 szklanki mleka
½ szklanki cukru
200 g masła
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki tortowej

w części mleka rozpuścić mąkę. Pozostałe mleko zagotować. Wlać mleko z mąką. Ugotować budyń. Ostudzony budyń dodawać stopniowo do masła, ucierając do uzyskania puszystej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 22.04.2012 19:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak