Sposób przygotowania

50 g włoszczyzny
2 marchewki
40 g makaronu
50 g śmietany
2 g mąki
40 g sera żółtego
1 żółtko
Sól
Przyprawy

Warzywa oczyścić, pokroić i zalać zimną wodą, posolić- ugotować. Mąkę rozmieszać z żółtkiem i śmietaną- dodać do wywaru- zagotować, przyprawić. Ugotować makaron. Zetrzeć ser żółty na tarce o grubych oczkach. Podawać w taki sposób: na talerz włożyć makaron, posypać serem żółtym i zalać gorącą zupom.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię potrawy z żółtym serem. Wypróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm lubię taką;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !