Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa czekoladowa do ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: masa czekoladowa do ciasta

1 ½ szklanki cukru
500 g masła
20 g czekolady
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kakao

cukier zalać ¼ szklanki wody. Ugotować syrop. Dodać startą czekoladę i kakao. Jaja i żółtka ubić. Zalać wrzącym syropem. Masło utrzeć. Dodawać po łyżce zimnej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak