Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spód do torta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: spód do torta

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
6 jajek
2 łyżki proszku do pieczenia

białka ubić, dodać cukier żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 04.04.2011 04:00
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak