Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz z kluskami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
mięso wołowe 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 szt
mąka do zagęszczenia
przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
jajko 1 szt
kluski 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z kluskami

Mięso podpiec, zalać wodą dodać pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek ,kminek ,ziele i liście laurowy i dusić. .Jak będzie mięso miękkie doprawić ,dodać kluski i zagęścić mąką.
Kluseczki.
Ugotować ziemniaki przecisnąć przez praskę w misce podzielić na cztery- do jednej części dodać mąki ziemniaczanej jajko i zagnieść.Formować małe kluski i ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.12.2012 18:38
Jutro robię na obiad:)
ben-ka 24.09.2012 13:21
narobiłaś mi apetytu:)
Krystyna32 30.01.2012 10:40
extra
IKrakowianka 13.09.2011 23:44
ale pyszności!
Monika193
Monika193 02.06.2011 18:51
wygląda rewelacyjnie
stokrotka 18.10.2010 00:02
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak