Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z kluskami
Kluseczki.
Ugotować ziemniaki przecisnąć przez praskę w misce podzielić na cztery- do jednej części dodać mąki ziemniaczanej jajko i zagnieść.Formować małe kluski i ugotować w osolonej wodzie.
mięso wieprzowe | 0,5 kg |
mięso wołowe | 0,5 kg |
czosnek | 4 ząbki |
cebula | 1 szt |
Kminek cały Prymat | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 5 szt |
mąka do zagęszczenia | |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
jajko | 1 szt |
kluski | 0,5 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: