Sposób przygotowania

Biszkopt:

cukier 1 szklanka
jajka 6 sztuk
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska

Masa:

ananasy 1 puszka
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Piana:

białka 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 15 dag

Biszkopt - połączyć wszystkie składniki, wylać na blaszkę i piec.
Masa - budyń ugotować na soku z puszki ananasów, a owoce pokroić w kostkę i połączyć z budyniem. Przestudzić.
Białka ubić z cukrem, dodać kokos i lekko wymieszać.
Przekładać: biszkopt - masa budyniowa - piana - Zapiec w piekarniku na złoty kolor!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !