Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boeuf strogonoff

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

80 g mięsa
przyprawa uniwersalna
100 g Świerzych grzybów
50 g śmietany
2 g mąki
sól
przyprawy
tłuszcz 10 g
koncentrat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: boeuf strogonoff

Oczyścić mięso i pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Mięso przysmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu a następnie przełożyć je do rondla. Grzyby oczyścić podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu- przełożyć do rondla. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce- dodać do rondla. Wlać do rondla pół szklanki gorącej wody z rozrobioną kostką i dusić pod przykryciem. Mąkę rozrobić ze śmietaną i koncentratem pomidorowym- dodać gdy mięso jest miękkie, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria/simaril 16.12.2011 10:49
to jest porcja dla jednej osoby prawda??
maciek7 02.07.2011 20:55
super
Karolcia12 05.10.2010 22:18
a jakie mięso dodajesz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak