Sposób przygotowania

Z mąki i masła zrobić zasmażkę. W litrze wrzątku rozpuścić kostki rosołowe, mieszając dodać zasmażkę gotować chwilę dodać ser wymieszany z mlekiem - posolić. Zdjąć zupę z ognia i natychmiast dodać żółtko wymieszane z małą ilością zupy- nie gotować. Bułkę pokroić na kromeczki posmarować tłuszczem włożyć do piekarnika gdy grzanki będą gotowe przełożyć na talerze zalać zupą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    a to ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !