Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab glazurowany dżemem brzoskwiniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
dżem morelowy 15 dag
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab glazurowany dżemem brzoskwiniowym

Schab nacieramy przyprawą Prymat, solą i pieprzem i pieczemy ok 75 min w temp 180 stopni. Podczas pieczenia polewamy bulionem warzywnym, aby mięso zbyt szybko się nie spiekło. Po 75 min schab wyjmujemy i dokładnie smarujemy dżemem (jeśli dżem posiada kawałki owoców, wcześniej przepuszczamy go przez sitko). Tak przygotowany schab wstawiamy jeszcze na 30 min to piekarnika w temp wyższej od poprzedniej - 200 stopni. W razie potrzeby smarujemy jeszcze schab dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 11.02.2012 19:28
zapewne świetnie smakuje takie mięsko
Małgosia6 23.11.2011 15:12
super schabik
Grażyna13 21.08.2011 21:27
smakowity !
Kopiko1983 22.07.2011 06:33
Schab z dżemem - ciekawe, ale smacznie brzmi!
ben-ka 05.07.2011 21:25
pewnie jest bardzo smaczny tylko......czas pieczenia bardzo długi:)
pioge7 11.01.2011 15:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak