Sposób przygotowania

Schab nacieramy przyprawą Prymat, solą i pieprzem i pieczemy ok 75 min w temp 180 stopni. Podczas pieczenia polewamy bulionem warzywnym, aby mięso zbyt szybko się nie spiekło. Po 75 min schab wyjmujemy i dokładnie smarujemy dżemem (jeśli dżem posiada kawałki owoców, wcześniej przepuszczamy go przez sitko). Tak przygotowany schab wstawiamy jeszcze na 30 min to piekarnika w temp wyższej od poprzedniej - 200 stopni. W razie potrzeby smarujemy jeszcze schab dżemem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie jest bardzo smaczny tylko......czas pieczenia bardzo długi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Schab z dżemem - ciekawe, ale smacznie brzmi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    smakowity !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapewne świetnie smakuje takie mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !