Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

80 g mięsa
50 g włoszczyzny
50 g marchewki
40 g kaszy jęczmiennej
6 ziemniaków
50 g śmietany
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Mięso wypłukać, zalać zimną woda i gotować. Włoszczyznę pokroić marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do garnka, posolić, dalej gotować. Dodać kasze. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do garnka. Cebulę obrać pokroić w talarki przypiec na patelni na złoty kolor- dodać do zupy. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku i zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.09.2011 16:08
lubię krupnik bez cebuli,ten na pewno też dobry
jasiek 15.03.2011 19:41
jakie mięsko polecacie do zupki?
Karolcia12 27.12.2010 21:15
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak