Sposób przygotowania

Mięso wypłukać, zalać zimną woda i gotować. Włoszczyznę pokroić marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do garnka, posolić, dalej gotować. Dodać kasze. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do garnka. Cebulę obrać pokroić w talarki przypiec na patelni na złoty kolor- dodać do zupy. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku i zaprawić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    jakie mięsko polecacie do zupki?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię krupnik bez cebuli,ten na pewno też dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !