Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

¾ kg jabłek
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
Duża łyżka masła i tartej bułki
6 czubatych łyżek mąki
4 łyżki cukru
zapach waniliowy
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
jajko 4 duże szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z jabłek

Formę wysmarować obficie masłem, wsypać tartą bułkę. Jabłka umyć, obrać, odrzucić gniazdka nasienne, pokroić w plasterki. Z białek ubić sztywną pianę, następnie nadal ubijając- dodawać po trochu cukier, żółtka, parę kropel zapachu waniliowego i wreszcie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do przygotowanej formy włożyć jabłka, przesypując je cukrem z cukrem waniliowym i zalać ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. C) i piec 30-35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 05.05.2012 09:44
dobre
cooleczka 08.02.2012 18:15
ciekawy przepis
kate.500 28.09.2011 07:54
ciekawe polaczenie
gosia47-47 28.12.2010 11:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak