Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort wielosmakowy- osiemnastkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło (masa) 3 kostki
kakao(masa) 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
Posypka rózowa
Różowe perełki
Rózowe kwiatki z masy cukrowej
cukier 6 łyzek
mąka 6-7 łyzek
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 lyzeczki
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wielosmakowy- osiemnastkowy

Biszkopt jasny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół
Biszkopt różowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisiel. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Masła miksowac ok. 20 minut, dodac cukier, jeszcze chwile pomiksować. O 2/3 dodac kakao, do 1/3 sok z cytryny.
Przełozenie: biszkopt jasny +masa ciemna+ biszkopt różowy+ masa ciemna+ biszkopt jasny+ masa jasna
Boki posmarowac masa jasna i obsypac posypka, kwiatki zrobic masa ciemna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 10.06.2013 22:05
wygląda ślicznie
Mariusz10 20.04.2011 00:27
super
iknkirke 11.03.2011 09:22
Piękny tort
Kate131 27.01.2011 08:34
śliczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak