Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 łyżki cukru
3 łyżki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt.

składniki podzielić na 3 części. Z białek ubić sztywną pianę. Ubijając dodawać kolejno cukier, po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem oraz ocet. Delikatnie połączyć. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 25-30 minut w temp 180 stopni. Z pozostałych składników upiec w ten sam sposób pozostałe dwa biszkopty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.04.2011 12:14
super
kriso 12.04.2011 15:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak