Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z mortadelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 główka włoskiej kapusty
25 dag mortadeli
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
1 szklanka mleka,
koperek zielony
sól
serek topiony 1 szt. (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z mortadelą

Wypłukać kapustę, podzielić na części i ułożyć w garnku. Kostkę rosołowa rozpuścić w szklance wrzącej wody i zalać kapustę, gotować ok. 20 minut bez przykrycia. Kiełbasę drobno pokroić dodać do garnka dusić jeszcze przez ok. 10 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem zdjąć z ognia, dodać serek i wymieszać dobrze. Gorącym sosem zalać kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak