Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czysty barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar z kości 500 g
30 g koncentratu z buraków ćwikłowych
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
włoszczyzna 50 g
margaryna 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: czysty barszcz czerwony

Do wywaru dodać warzywa i wolno gotować. Cebulę pokroić w plastry dość grube, przysmażyć i dodać do wywaru wraz z przyprawami. Gdy warzywa zrobią się już miękkie, powyjmować je z wywaru. Dodać do wywaru kwasek cytrynowy i koncentrat- zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 20.04.2011 15:53
mniam
Magdalena80 30.12.2010 22:46
tradycyjnie smacznie
Bart 30.12.2010 22:33
super
Jaheira11 30.12.2010 22:27
smacznie
Jaheira11 30.12.2010 22:27
smacznie
PaniMISIOWA 24.11.2010 18:22
idą Święta :-)
wiola333 30.09.2010 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak