Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 0,5 kg
woda 2 l
Przyprawa uniwersalna kucharek-, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
przecier pomidorowy 4 lyzki
kiełbasa lub szynka 0,3 kg
kostki rosołowe 2
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
mąka 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Groch zamoczyc na noc. Nastepnego dnia gotowac z kostkami i lisciem laurowym ok. 2 godziny az zmieknie. Kiełbase pokroic i podsmażyć. Dodac do wywaru. Pod koniec gotowania dodac przecier pomidorowy. Mąkę „utlić” i dodać do zupy. Doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.04.2011 10:33
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak