Sposób przygotowania

Bułkę namoczyc w mleku. Cebule i czosnek posiekac, zeszklić na oleju. Bułke odcisnąć wymieszac z miesem, cebulą, czosnkiem i 1 jajkiem, musztarda, natka, przyprawic sola i peiprzem do smaku. Wymeiszac na gładka masę.
Piekarnik rozgrzac do 220st (z termoobiegiem do 200). Caisto rozłozyc, odkroic kawałek wielkosci keksówki, reszt aciasta wylożyć nasmaorowana keksowke, aby ciasto lekko wystawało poza boki formy. nakłuc widelcem. rozłozyc w srodku mase miesna i przkryc pozostałym kawałkiem ciasta. Bialko oddzielic od zółtka i osobno roztrzepać. Białkiem posmarowac wierzch i brzegi ciasta. Brzegi zagiac do srodka i lekko docisnac. Z pozostałego ciasta jezeli nam zostało mozna wyciac ozdobne np liscie i je ulozyc na wierzchu. Ciasto posmarowac żółtkiem. Włozyc do piekarnika po 15 minuach gdy sie zrumieni zmniejszyc temp. do 200st. Pasztet przykryc folia aluminiowa i piec ok 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Muszę wypróbować,bo pysznie wygląda.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi być bardzo smaczny taki pasztet
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    pomysłowe
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie wyszedł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !