Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA FASZEROWANA klasyczna.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400-500 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
ryż 3/4 szkl
natka do smaku
cebula 1 szt
papryka zielona 5-7 szt
papryka żółta 5-7 szt
papryka czerwona 5-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA FASZEROWANA klasyczna.

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne poprzez nacięcie koła od góry.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano.
Ryż ugotować wdł.przepisu.
Gotową cebulę, ryż i mięso przyprawawić wdł. uznania, wymieszać z natką.Farszem napełniać delikatnie paprykę.Ustawić w garnku nie pozostawiając luzu.Podlać wodą z odrobiną oleju i Kucharka do połowy wysokości warzyw.
Dusić 40-50 min. na małym ogniu pod pokrywką.
Podawać z sosem pomidorowym.
Smaczego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.07.2012 08:34
smaczne
romanrafal
romanrafal 02.08.2011 18:11
pysznie wygląda
Jolanta40 10.05.2011 21:22
uwielbiam faszerowaną paprykę
cukiereczek 21.12.2010 08:50
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak