Sposób przygotowania

Mąke,jajka i magraryne wyłożyc na stolnice. Drożdże rozrobic z kwasna śmietaną i połączyć z resztą sładnikó znajdujących się na stolnicy. Wyrobic ciasto. Przygotować parówki.Ciasto walkowac na grubość 5 milimetró i kroić na pasni o szerokości 2 cm( każdy moze robic również wedlóg własnego uznania). Kiedy płat ciasta jest juz przygotowanyto bierzemy parówke i owijamy ciasto wokółniej i tak az paróka bedzie cala okryta. Powtarzamy czynność az wszystkie parówki bedą gotowe. Do środka można dodać również ser żółty, paprykę, ogórkaz octu, pieczrkri lub kto co lubi.Parówki można również posmarować ketchupem lub musztardą. Piec w temperaturze 180 stopni 15-20 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !