Sposób przygotowania

Ciasto:

mleko 1/2 L
sól
mąka 2 szklanki
olej
drożdże szczypta

Farsz:

szpinak 3 szklanki
ser żółty 30 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz ziołowy

Panierka:

jajko 2 sztuki
bułka tarta


Wykonanie:

Ze składników podanych na ciasto miksujemy masę aby była średnio gęsta. Smażymy naleśniki.
Szpinak najlepiej mrożony - rozmrażamy i dusimy aż wyparuje z niego cała woda. Dodajemy czosnek rozgnieciony), starty ser żółty. Całość doprawiamy do smaku.
Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy na krokiety. Panierujemy: jajko, bułka tarta i smażymy na maśle.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !