Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z farszem szpinakowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z farszem szpinakowym

Ciasto:

mleko 1/2 L
sól
mąka 2 szklanki
olej
drożdże szczypta

Farsz:

szpinak 3 szklanki
ser żółty 30 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz ziołowy

Panierka:

jajko 2 sztuki
bułka tarta


Wykonanie:

Ze składników podanych na ciasto miksujemy masę aby była średnio gęsta. Smażymy naleśniki.
Szpinak najlepiej mrożony - rozmrażamy i dusimy aż wyparuje z niego cała woda. Dodajemy czosnek rozgnieciony), starty ser żółty. Całość doprawiamy do smaku.
Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy na krokiety. Panierujemy: jajko, bułka tarta i smażymy na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak