Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z bryndzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndzy 125 g 1 opakowanie
podpieczonych orzeszków piniowych 2 łyżki
bazylia świeża 2 łyżki
pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów 2 łyżki
posiekanego kopru 1 łyżka
pieprz
jogurt naturalny
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z bryndzy

Wymieszać bryndzę z 2-3 łyżkami jogurtu i z resztą składników, dosmakować. Można podawać z krakersami lub używać jako nadzienia. Bakłażan pokroić w cienkie plastry wzdłuż, posolić i odczekać, aż się zrosi, wytrzeć i usmażyć na małej ilości oliwy. Na ostudzone bakłażany nakładać trochę kremu i rolować, podawać na przekąskę. Rozbitą pierś kurczaka posolić i posypać pieprzem, na środek nakładać krem, rolować, oprószyć mąką, spiąć wykałaczką, smażyć na oliwie, podlewając rosołem i białym winem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak