Sposób przygotowania

Mąkę i sól przesiej do miski. Powoli wlewaj wodę, ciągle mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Wyrabiaj, aż będzie elastyczne. Rozgrzej olej w rondlu lub frytownicy, a z ciasta ulep 15-20 małych kulek. Z każdej kulki utocz długi wałek. Potem rozwałkuj wałeczki na paski o szerokości 2-3 cm. Każdy pasek zwijaj na palcu, formując go tak, aby przypominał turban. Smaż na złoty kolor w gorącym oleju. Gdy ciastka będą złociste, wyjmij je ostrożnie łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. W drugim rondlu rozgrzej miód. Gotowe turbany ułóż na półmisku i polej miodem oraz masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !