Sposób przygotowania

Figi i orzechy pokroić, dodać rodzynki i kokos i wymieszać z mąką. Ubić 12 białek z 12 łyżkami cukru dodać bakalie i lekko wymieszać, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i upiec na złoty kolor. Upiec biszkopt wg. mojego przepisu . Wykonać krem: żółtka, cukier i posiekaną czekoladę ubić na parze, masło utrzeć i połączyć z ubitą masą. Wykonanie ciasta: biszkopt-1/2 kremu-ciasto figowe-reszta kremu. Wierzchnią warstwę kremy ozdobić rysując dowolne kształty widelcem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !