Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiwi 30 dag
ser feta 12 dag
oliwa 150 ml
sól, cukier, pieprz do smaku
grzyby 20 dag
pestki słonecznika prażone dag

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby z kiwi

Dressing: Kiwi (10 dag) obierz ze skórki, pokrój na plasterki. Posyp cukrem, wstaw na kilka godzin do piekarnika, aby wyschły. Wymieszaj z oliwą (100 ml). Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Grzyby dokładnie umyj, osusz. Posmaruj oliwą (50 ml), przesmaż na patelni (po około 5 minut z każdej strony). Kiwi (20 dag) obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki. Ser feta pokrój w niewielką kostkę.
Przygotowane grzyby i kiwi ułóż na talerzu. Posyp prażonymi pestkami słonecznika i pokrojoną fetą. Polej przygotowanym dressingiem. Udekoruj według uznania. Podawaj od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 19.06.2011 23:16
Oj tego to jeszcze nie próbowałam
Robert10 28.01.2011 21:56
ciekawe jak to smakuje
zuzanna6 02.12.2010 09:11
Połączenie składników naprawdę orginalne.
MAŁGORZATA108 30.09.2010 15:17
Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak