Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lizak po sycylijsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 12 połówek
cukier 10 dag
wykałaczki 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: lizak po sycylijsku

cukier przełożyć do rondelka dodać 2 łyżki wody i podgrzewać gdy powstanie karmel zdjąć z ognia na papier kłaść łyżeczką 12 porcji karmelu i na każdą kłaść połówkę orzecha i wykałaczkę i przykryć porcją karmelu wystudzone lizaki zdjąć z papieru i przechować w słoiku aby chronić przed wilgocią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.01.2012 21:21
ciekawe:)
Tomek13 24.03.2011 10:33
super
pacpaw 06.10.2010 07:09
ciekawa propozycja deseru. do wypróbowania w weekend. przepis z Włoch jest ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak