Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
mąka 200 g
mleko 2% szklanka
cukier 2 łyżki
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na racuchy

Żółtka ucieramy,dodajemy cukier i mleko. Dodajemy szczyptę soli. Biiałka ubijamy na sztywna pianeę i z ciastem. Pieczemy racuszki na rozgrzanym oleju az beda zlociscie zarumienione.Przed podaniem posypac cukrem pudrem lub zwykłym cukrem. Najlepiej smakuja na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 25.02.2013 23:38
uwielbiam racuchy ')
mirosława4 03.05.2012 14:18
pyszne
romanrafal
romanrafal 29.02.2012 15:00
smaczne
Ada-Gaba 08.02.2012 07:57
uwielbiam
caralajna 02.02.2012 08:27
mniam
anja3107 01.12.2011 11:00
bardzo lubię racuchy
daria899 06.10.2011 16:07
przepyszne
anemon 24.09.2011 20:36
Bardzo lubię racuchy, najczęściej robię na drożdżach i z jabłkami.
iga2 22.09.2011 23:08
mniam
magical66 21.09.2011 15:48
lubię
dianix 29.08.2011 17:40
na świeta uwielbiam je zajadac
Seba 22.08.2011 20:08
smaczne
Motorek 04.08.2011 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak