Sposób przygotowania

śliwki umyć, wydrylować, wrzucić do rondelka, lekko skropić wodą i dusić kilkanaście minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. masło stopić, dodać mąkę, zasmażkę rozprowadzić wodą i winem. gotować na małym ogniu, stale mieszając. do gęstego sosu dodać przetarte śliwki, sok i skórke z cytryny, miód, goździki i sól. wymieszać i chwilę podgrzewać, nie gotować. podawać do pieczonego schabu i pieczeni wieprzowej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    elżbieta20

    niezle
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    takiego nie próbowałam, ale wydaje się być pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    a czy to wino jest konieczne,można go zastąpić czymś innym?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !