Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z prawdziwków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki ok 30 dag
śmietana 500 ml
mąka 3 łyżki
pieprz i sól
cebula 0,5
kostka rosolowa grzybowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z prawdziwków

prawdziwki obgotowujemy. Przerzucamy do rondla i zalewamy szklanką zimnej wody, wkrawamy bardzo drobno cebulke i gotujemy. Smietane mieszamy z mąka i po zagotowaniu sie wody z grzybami łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku, dodajemy kostke rosolową. trzymamy na ogniu do czasu az sos nie zgęstnieje i nie zlapie ładnego kolorku od grzybów. Sosik można jesc sam, z chlebem, polany na ziemniaki lub jako dodatek do mies pieczonych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 07.09.2012 00:09
PYSZNE!
Mati13 14.04.2011 16:00
slicznie wygląda
monisia1977 07.12.2010 08:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak