Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiaki

Ciasto:

mąka 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
drożdże 3 dag
olej 3 łyżki
jajko 1 szt
masło do obtaczania kulek

Farsz:

kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula
sól
pieprz

Przygotować rozczyn do wyrośnięcia, dodać jajko, mąkę, tłuszcz, posolić. Odstawić do wyrośnięcia. Porcjować, nakładać nadzienie, lepić kulki, obtaczać w maśle, układać ciasno w tortownicy. Posmarować żółtkiem, piec na rumiany kolor w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak