Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po diabelsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
sól 8 łyżeczek
czosnek 2 główki
olej 8 łyżek
ocet 1 1/2 szklanka
cukier 80 dag
Gorczyca biała cała Prymat 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po diabelsku

Ogórki obrać pokroić jak na pikle, zasypać solą i pozostawić na 8 godzin. P tym czasie odcisnąć i dodać podgrzany olej. Całość zalewamy gorącą zalewą z octu i cukru). Pozostawiamy na 12 godzin. Następnie gotujemy przez 15 min i przekładamy do słoików. Obracamy do góry dnem i przykrywamy kocykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak