Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru, miękkiego masła, jaj i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy je i wykładamy na dnie i bokach blaszki, nakłuwamy widelcem i zapiekamy przez 15 minut. Masę makową wyjmujemy z puszki mieszamy z posiekanymi bakaliami. Masę wykładamy na cieście i pieczemy przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i dekorujemy nią ciasto. Posypujemy je płatkami migdałowymi. Odstawiamy do momentu, gdy polewa zastygnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychota ! Wiem bo robię podobnie :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne masz te ciasta:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj , smaczne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale bym taki makowiec zjadła...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszny, poproszę o kawałeczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    jedno z moich ulubionych ciast
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super makowiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !