Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 3/4 szklanka
cukier 1 szklanka
miód sztuczy 10 dag
pestki z dyni 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
rodzynki 10 dag
pszenica tłuczona litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę moczmy na noc. Na drugi dzień odcedzamy. Dodajemy wody, tak aby ją przykryło i gotujemy na pół miękko. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak