Sposób przygotowania

Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy na przemian po żółtku, po łyżce cukru i po łyżce mąki delikatnie mieszając masę, na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Masę na ciasto rozsmarowujemy na wyłożonej papierem dopieczenia blaszce i pieczemy przez około 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekładamy na ściereczkę kuchenną i zawijamy na kształt rolady. Odkładamy do wystudzenia. Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy, osączamy i kroimy na połówki, jeśli nie są już pokrojone. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i żelatynę. Na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę , układamy na nim rządek brzoskwiń i zawijamy na kształt rolady. Roladę odkładamy w chłodne miejsce do momentu, gdy masa stężeje, następnie polewamy ją polewą czekoladową i posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Muszę wypróbować, coś nowego i myślę że smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    no pięknie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo smakowicie wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudowne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne ciasto, palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    efektownie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !